PATRIZIA opkøber global ‘fund of funds’ forvalter med base i Danmark

Sparinvest Property Investors er en førende ejendomsforvalter af ”fund of funds” i small- og mid-cap segmentet

  • Sparinvest Property Investors er specialiseret inden for ”fund of funds” og opererer globalt med AuM til en værdi af 7,5 milliarder kroner
  • Akkvisitionen sker som følge af PATRIZIAs strategi om at udvide sit produktudvalg over for globale institutionelle investorer

   

  Augsburg, København, d. 12. oktober 2017. PATRIZIA Immobilien AG meddeler, at virksomheden har opkøbt Sparinvest Property Investors, som fra sin base i Hellerup er en førende global aktør inden for multimanager-produkter i small- og mid-cap segmentet. Akkvisitionen sker som følge af PATRIZIAs strategi om at udvide paletten af services over for virksomhedens investorer og vil samtidig øge PATRIZIAs tilstedeværelse i ejendomsmarkedet globalt. Sparinvest Property Investors blev grundlagt i 2005 og har siden rejst fire globale fonde med samlede kapitaltilsagn på ca. 11 milliarder kroner. Den seneste og hidtil største fond lukkede Sparinvest Property Investors i juni 2016 med samlede tilsagn på ca. 4 milliarder kroner.

   

  Med reference til akkvisitionen udtaler PATRIZIAs CEO, Wolfgang Egger: ”Opkøbet af Sparinvest Property Investors demonstrerer vores ambition om at vokse gennem uorganisk vækst. Vi får muligheden for at tilbyde en endnu bredere vifte af produkter til PATRIZIAs investorer. Det er vores første virksomhedsopkøb i 2017, og Sparinvest Property Investors er med sit unikke produkt og sin stærke track record et perfekt match for PATRIZIA”.

   

  Sparinvest Property Investors blev etableret som et samarbejde mellem virksomhedens ledende partnere og Sparinvest, og virksomheden har gennem sit store netværk og fokuserede investeringsstrategi opnået en førende position inden for ejendoms fund of funds segmentet. Fondene har investeringer med mere end 40 lokale partnere i udvalgte ejendomsmarkeder i Europa, Asien og Amerika.

   

  Managing Partner hos Sparinvest Property Investors, Bo W. Jensen tilføjer: ”Vi har gennem 12 år opbygget en meget loyal og trofast investorkreds i Danmark, som vi tilbyder et globalt netværk af lokale ejendomseksperter. Trods øgede regulative udfordringer og konkurrence føler vi os nu godt rustet til at fortsætte vores investeringsfokus, udbygge vores team af dedikerede medarbejdere og tiltrække nye investorer. PATRIZIA er en virksomhed med globale ambitioner og finansiel styrke, som matcher vores målsætning om at være blandt verdens førende på vores felt.”

   

  Sparinvest Property Investors’ organisation bliver en del af PATRIZIA-koncernen. Som datterselskab bevarer Sparinvest Property Investors fuld autonomi, når det kommer til investeringsbeslutninger inden for virksomhedens fonde. Multimanager-produkterne tilføjes til PATRIZIAs produktsortiment. “Med vores paneuropæiske netværk og mere end 200 institutionelle investorer åbner vi op for et endnu større vækstpotentiale, når det gælder Sparinvest Property Investors’ produkter,” siger Wolfgang Egger.

   

  PATRIZIA har opbygget en solid track record af succesrige virksomhedsopkøb. Nyere eksempler omfatter integrationen af LB Immo Invest i 2010, en af Tysklands dengang største udbydere af institutionelle ejendomsfonde samt opkøbet af Tamar Capital Group i 2012 – et ejendomsinvesteringsselskab med ejendomme på tværs af Kontinental Europa og lokale teams i England, Irland, Frankrig og Tyskland.