PATRIZIA KinderHaus-Stiftung

I 1999 besluttede PATRIZIAs grundlægger og CEO Wolfgang Egger at stifte velgørenhedsorganisationen PATRIZIA KinderHaus-Stiftung. Det gjorde han efter en rejse til Tanzania, hvor han besøgte et missionærhospital drevet af benediktinernonnerne ”Sisters of Tutzing”. Overvældet af deres passionerede arbejdsindsats under ekstremt vanskelige forhold med blandt andet forældede og utilstrækkelige kirurgiske instrumenter, mangel på kvalificeret personale og dårlig infrastruktur, besluttede han sig for at starte et samarbejde med Søster Elisabeth. De to havde tæt dialog om deres fælles ønske om at intensivere hjælpen, og han forlod landet med et løfte til hende om at engagere sig i opbygningen af et børnehospital.

Samme år stiftede han PATRIZIA KinderHaus-Stiftung. Ideen med stiftelsen var at kombinere PATRIZIAs indgående kendskab til og erfaring med ejendomme med Søster Elisabeths mange års erfaring med velgørenhedsarbejdet med børn. Tre år senere stod det første børnehospital klart i Peramiho, Tanzania. Bygningen blev opført af KinderHaus-Stiftung og driften sikret af Søster Elisabeth.

Siden da er yderligere 14 PATRIZIA KinderHaus projekter blevet realiseret i Camaroun, Tyskland, Nepal, Peru, Rwanda, Sydafrika, Tanzania, Uganda og Zimbabwe. Netop nu er endnu et projekt med forventet åbning i september under opførsel i Kenya.

Foruden børnehospitaler har organisationen opført skoler og børnehjem. Hovedfokus er at give børn de fysiske rammer der under vanskelige forhold kan sikre dem håb, uddannelse, trivsel, sundhed og glæde.

Alle projekter udføres under samme koncept: PATRIZIA KinderHaus-Stiftung leverer, opfører og håndterer alt, der vedrører bygningen, som skal facilitere projekterne. Og i samarbejde med en etableret lokal organisation under sloganet ”Building future together” sikres driften for de næste 25 år eller mere.

Når det kommer til selve bygningerne kan PATRIZIA KinderHaus-Stiftung og det enkelte projekt altså trække på PATRIZIAs indgående erfaring fra ejendomsbranchen og dermed tilbyde særlig ekspertise, så den lokale organisation udelukkende skal fokusere på arbejdet med at hjælpe børnene. Alle involverede parter undersøges nøje inden opstarten af et projekt – dette for at fremtidssikre projekternes drift. Samtidig besøger PATRIZIA KinderHaus-Stiftungs medarbejdere løbende børnehusene for at holde sig opdateret med projekterne.

Endvidere garanterer og finansierer PATRIZIA samtlige af PATRIZIA KinderHaus-Stiftungs driftsomkostninger. Lønnen til personalet i PATRIZIA KinderHaus-Stiftung betales altså af PATRIZIA, PATRIZIA stiller kontorlokaler til rådighed for stiftelsen, ligesom alle yderligere driftsomkostninger er dækket af koncernen. Med andre ord er alle administrationsomkostninger betalt af PATRIZIA-koncernen, så hver eneste donerede krone tilfalder projekterne.

Besøg KinderHaus-Stiftungs hjemmeside og læs mere om hvert enkelt projekt her