PATRIZIA gennemfører sin første investering udenfor København

  • PATRIZIA investerer i boligportefølje bestående af fem ejendomme samt et nyt boligprojekt på Christianshavn i København
  • Med én af ejendommene beliggende i Aarhus udvider PATRIZIA sin danske investeringsstrategi til nu også at omfatte andre storbyer end hovedstaden
  • Porteføljen består af i alt 251 ejerlejligheder
  • Befolkningstilvækst, byudvikling og høj efterspørgsel driver markedet for boligejendomme
  • Stor efterspørgsel efter boligejendomme hos PATRIZIAs investorbase
  • PATRIZIAs AuM i Danmark udgør nu ca. DKK 7,3 mia. efter fem år på det danske marked.

København, den 3. april 2017. PATRIZIA Immobilien AG offentliggør sin seneste investeringen i en boligportefølje bestående af seks boligejendomme i hhv. København og Aarhus repræsentativ for flere af investorernes ”buy-and-hold” og ”break-up” strategi. Sælger og PATRIZIA er enige om at holde købsprisen fortrolig.

”Denne investering er det seneste eksempel på vores voksende danske ejendomsportefølje. Den vidner om det omfattende kendskab til det lokale ejendomsmarked, som vores danske kontor besidder,” siger Rikke Lykke, der er nordisk direktør i PATRIZIA. ”Vi ser fortsat det københavnske boligmarked som en attraktiv investeringsmulighed med vækstpotentiale bl.a. som følge af lav inflation og realkreditrente samt økonomisk og befolkningsmæssig vækst. Men disse tendenser gør sig faktisk også gældende i andre af Danmarks største byer, og det er derfor et oplagt strategisk tiltag for os at udvide vores investeringsfokus. Med fokus på Danmarks største byer kan vi nemlig tilbyde vores investorer endnu flere investeringsmuligheder.”

Porteføljen består af mere end 23.000 kvadratmeter på tværs af 251 lejligheder med en gennemsnitlig størrelse på 93 kvadratmeter. Fem af ejendommene er beliggende i København, og den sjette ejendom ligger i Aarhus. Fire ud af de fem ejendomme i hovedstaden eksisterer allerede, mens den femte er et nyt boligprojekt på Applebys Plads på Christianshavn. Det nye projekt, der forventes opført i 2018, indeholder 33 lejligheder fordelt på 4.347 kvadratmeter. Projektet opføres i tilknytning til porteføljens største ejendom bestående af 116 lejligheder. De fem eksisterende ejendomme blev bygget mellem 1989 og 1997.

PATRIZIA sætter stor pris på den lokale viden og ekspertise på sine lokale kontorer, og denne struktur har styrket selskabets kompetencer på det europæiske ejendomsmarked – også i Danmark, hvor PATRIZIA har været aktiv i fem år. I København har PATRIZIA gennem de sidste fem år været det mest aktive investeringsselskab med udenlandske rødder, hvorfor det nu er strategisk oplagt at udvide fokus geografisk. Købet af boligporteføljen kommer i hælene på PATRIZIAs køb primo marts af et 15.000 kvadratmeter stort nybyggeri på Teglholmen i Københavns Sydhavn. PATRIZIAs AuM i Danmark udgør nu ca. DKK 7,3 mia. efter fem år på det danske marked.